Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хороша пам'ять і він не той, яким був два роки тому

Понеділок, 23 жовтня 2006, 11:00

Віце-прем'єр, міністр з питань архітектури, будівництва і житлово-комунального господарства Володимир Рибак сумнівається, що міністри, представлені в уряді за квотою "Нашої України", підуть у відставку.

"Знаєте, щось мені підказує, що нам не доведеться змінювати міністрів. А навіть якщо доведеться, антикризова коаліція звільнить їх з посад і призначить нових. Але до цього ще далеко", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

У той же час, Рибак висловився за продовження коаліційних переговорів: "Я завжди був супротивником "одноколірних" коаліцій - або помаранчевої, або синьої. Тому переговори про створення широкої коаліції потрібно продовжувати, спробувавши мінімізувати наші розбіжності, не зраджуючи при цьому інтересів наших виборців".

Щодо розбіжностей, які виникли останнім часом між секретаріатами президента і Кабміну, віце-прем'єр сказав:

"Сьогодні йде перебудова влади, переглядаються повноваження й обов'язки. У такій мутній воді завжди знаходяться політичні сили, яким вигідно зіштовхнути між собою керівників держави або галузі влади".

"Нам зараз потрібно плавно, уникаючи гострих кутів, влитися в парламентську республіку, об'єднати зусилля, розподілити відповідальність і працювати. Щоб люди побачили: влада, врешті-решт, до нас обличчям повернулася!", - додав він.

На питання чи змінився в останні роки прем'єр Віктор Янукович, Рибак відповів: "Він не змінився в одному: завжди працював системно і послідовно і зараз продовжує так само працювати".

"Він нічого не забуває. Я ж з ним давно працюю і знаю його цю особливість. Буває, кине на ходу: займися таким-то питанням. Ти собі думаєш: так він же так, ненароком це сказав, навіть не записав - напевно забуде". А він через кілька днів або тижнів викликає тебе і запитає: ми тут з тобою домовлялися, ти це зробив?", - розповів віце-прем'єр.

"І якщо ти цього не зробив, то краще не обманюй і не викручуйся, а зізнайся чесно! Він не терпить, коли йому брешуть. І повторювати по сто разів не любить. До інших вимогливий, але і до себе дуже строгий", - додав він.

За словами Рибака, Янукович "дуже багато працює над собою": "Напевно всі помітили, що Янукович, яким він був у 2004 році, і нинішній Янукович - два різних прем'єри як на внутрішній, так і на міжнародній арені. Тому я не випадково прийшов працювати саме до нього... Так, з ним нелегко. Прогулюватися нікому не дозволить...".

Торкаючись теми майбутньої зими, Рибак заявив, що "газ є і тепер справа за місцевими органами влади, які повинні укласти договори з постачальниками газу і забезпечити теплопостачання".

"Ситуація залежить від регіональної влади. Тому що центральна влада всі питання вирішила... Зиму ми переживемо, хоча і не без аварій - вони були і будуть. Потрібно всерйоз задуматися про реформування житлово-комунального господарства. Для цього, безумовно, необхідно його фінансування", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...