Колесников натякнув, що оточення Ющенка вибило пільги для своїх курей

Понеділок, 23 жовтня 2006, 11:15

Депутат фракції Партії регіонів Борис Колесников не бачить нічого несправедливого в тому, що підприємствам у різних регіонах України по-різному відшкодовують ПДВ.

"Будь-який першокурсник економічного ВУЗу так вважає, не тільки я. Як можна порівнювати експортний потенціал Волинської і Донецької областей?", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Донецька область дає 25% експорту країни. Її експортоутворюючі підприємства купують сировину і послуги у восьми базових областях України. І, відповідно, Донецька область буде експортувати цей продукт і одержувати відшкодування по ПДВ", - додав депутат.

Колесников відзначив, що їхні "опоненти намагаються заперечувати проти Вільних економічних зон тими ж ходами дворічної давнини".

"Що таке оголошені ними мільярди збитків для економіки від діяльності ВЕЗ? Це мито на імпорт м'яса птиці, яке при ціні птиці 500 євро за тонну складає за українськими законами 1500 євро. Це мито скасували півтора роки тому. І що, Україна одержала ці мільярди гривень?", - запитав Колесников.

"Хто-небудь легально ввіз це м'ясо? Ні. Зате вдалося обдурити громадську думку — ніхто не згадував про те, що є близьке до секретаріату угруповання, яке має найбільший в Україні виробничий комбінат з виробництва птиці", - зазначив депутат.

На питання, чи натякає він на "Нашу Рябу" і нинішнього голову Державного управління справами Ігоря Тарасюка, Колесников відповів: "Я не буду ображати шановну компанію".

"Але потрібно розуміти, що ми йдемо до СОТ і це мито за імпорт м'яса птиці все одно доведеться скасувати", - сказав депутат.

Як відомо, президент Віктор Ющенко доручив РНБО перевірити ситуацію, яка виникла в серпні щодо компенсації ПДВ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування