Івченко знову лякає, що Янукович "здасть" Росії газо-транспортну систему

Понеділок, 23 жовтня 2006, 11:31

Екс-голова "Нафтогазу" Олексій Івченко припускає, що за ціну на газ для України в 130 доларів за 1000 кубометрів російська сторона вимагатиме частину української газо-транспортної системи.

“Не дивно, що російська сторона у переговорах щодо ціни на газ висуває умови неприєднання України до НАТО, невходження до СОТ без Росії, продовження терміну перебування Чорноморського флоту на нашій території. Я думаю, що є низка інших вимог, зокрема, передача газо-транспортної системи", - сказав Івченко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"За це Україна купуватиме газ за ціною 130 доларів за тисячу кубометрів у першому півріччі 2007 року”, - додав він.

Івченко вважає, що якщо поставлені Росією умови будуть виконані українською стороною, то з другого півріччя Україна платитиме "ті ж 230 доларів, що й Білорусія та Молдова".

“Це свідчить про одне - переговорна група, яка сьогодні відповідає від імені уряду за газові переговори, абсолютно в односторонньому порядку погоджується на всі вимоги Росії", - сказав він.

"І це не дивлячись на те, що попередні угоди та контракти були підписані на інших умовах. А саме, газ за ціною 95 доларів періодом на п’ять років, домовленість, що в односторонньому порядку жодна із сторін не може змінити ціну на газ і транзитну ставку”, - додав Івченко.

На його думку, це підтверджує те, що "уряд не займається переговорами, а отримує завдання від російської сторони”.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування