Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах ще не думав "під кого"

Понеділок, 23 жовтня 2006, 11:33

Член фракції "Наша Україна" Анатолій Кінах вважає за можливе співробітництво з БЮТ, однак не на принципах "чим гірше – тим краще".

"Я завжди казав, що співробітництво з БЮТ можливе. Але наші принципи наступні: опозиція, безумовно, потрібна, це дуже потужний фактор удосконалювання влади, але при цьому ми категорично проти принципу, за яким часто йде опозиція – "чим гірше, тим краще", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Опозиція не може бути до держави або до народу. І ми будемо співпрацювати з усіма, хто поділяє ці принципи. Що стосується питання "з ким?", а якщо дещо грубіше – "під кого?", ми поки його не розглядали. Це буде окрема тема", - додав Кінах.

Він також повідомив, що незабаром ПППУ планує провести з цього приводу з'їзд: "А до цього обговоримо політичну ситуацію і перспективи співробітництва на політраді".

На питання про доцільність продовження коаліційних переговорів, Кінах відповів: "Для нас сьогодні найголовніше - стратегія національної єдності. Ця позиція залишається незмінною і саме через цю призму ми розглядаємо консолідацію зусиль політичних сил".

"У жодному разі не можна допустити, щоб були створені умови для "капітуляції" або "реваншу", щоб з'явилися "переможці" і "переможені". І тим більше не можна допустити, щоб розвиток країни, з урахуванням нашої недосконалої політичної структуризації, здійснювалося на основі програми окремо взятої партії", - додав він.

"Саме від цього ми намагаємося уберегти країну. І коли ми говоримо про партнерство з іншими політичними силами, то мова йде не про розподіл портфелів, а про загальнонаціональні цінності - територіальну цілісність, інтеграцію України в достойний економічний і політичний простір і захист духовних цінностей", - запевнив Кінах.

Щодо з'їзду "Нашої України", який відбувся в суботу, лідер ПППУ відзначив: "НСНУ" потрібно знижувати рівень комерціалізації партії, а заодно і йти від термінології "партія влади"... Нічого такого на нинішньому з'їзді, на жаль, не відбулося. Поки, принаймні...".

На питання, чи згодний він із критикою, яка пролунала від президента на адресу партії, Кінах відповів: "Так, оцінка дана досить об'єктивна. Але є один немаловажний нюанс - необхідно чітко розуміти, що на всіх попередніх етапах розвитку партія практично зливалася зі своїм почесним головою - Віктором Ющенком".

"Тобто його критика - це оцінка спільної роботи президента і "НСНУ". І в цьому контексті потрібно задуматися всім, щоб не розгубити рівень довіри в народу і відновити здатність працювати в команді", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...