Британський експерт упевнений, що Януковичу не дано зрозуміти, що таке НАТО

Понеділок, 23 жовтня 2006, 13:33

Експерт з українських питань Академії оборони Великобританії Джеймс Шерр не впевнений, що прем'єр Віктор Янукович розуміє суть євроатлантичної інтеграції.

Про це він заявив у коментарі "Газеті по-українськи", повідомляє УНІАН.

"Не впевнений, що Янукович розуміє суть євроатлантичної інтеграції. Можливо, має невелике уявлення про те, на чому вона базується і за якими правилами функціонує, може, відчуває, що національний інтерес України лежить на Заході. Або що відносини з Росією не будуть для України хорошими доти, поки в країні буде існувати проблема Сходу і Заходу", – сказав Шерр.

За його словами, поки Янукович дійсно не зрозуміє, що таке західна система і як вона працює на практиці, "доти можливість України в європейській і євроатлантичній інтеграції буде обмеженою".

На думку Шерра, американські радники прем'єра – "це радники з піару, не більше".

"Є деякі високопоставлені американці, які мають з Януковичем гарні відносини, – але вони бачать його раз на місяць. Питання в тому, хто буде працювати і буде просвіщати його (Януковича) щодня", – сказав він.

Британський експерт також висловив припущення, що, "можливо, Янукович, сам по собі, не здатен зрозуміти процес євроатлантичної інтеграції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News