Приват спростовує причетність Коломойського до вбивства

Понеділок, 23 жовтня 2006, 14:03

У найбільшому в Україні Приватбанку називають провокацією повідомлення низки російських ЗМІ про розглядання слідством причетності одного з найбільших акціонерів цього банку Ігоря Коломойського до вбивства заступника голови Центрального банку РФ Андрія Козлова.

"Офіційно ця інформація ніким не підтверджується. Це відверта провокація", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби банку Олег Серга.

За його словами, складається враження про те, що відповідна кампанія, яка розгорнулася в російській пресі, переслідує певні політичні цілі як у Росії, так і в Україні.

При цьому Серга не виключив, що поява подібних повідомлень у пресі може бути також пов'язана зі зростаючою економічною конкуренцією банківських установ двох країн.

На минулому тижні керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця повідомив, що посольство України у РФ двічі зверталося в Генеральну прокуратуру РФ з проханням офіційно підтвердити причетність українських громадян до цього злочину, про що пише російська преса, однак відповіді від Генпрокуратури РФ посольство так і не отримало.

Пізніше перший заступник генпрокурора РФ Олександр Буксман заявив, що вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо осіб, які розголосили спосіб виявлення виконавців убивства Козлова, що прокуратура розцінила як розголошення державної таємниці.

Член фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль заявив, що згадування у зв'язку з убивством Козлова в російській пресі Коломойського і пов’язування банкіра зі спонсуруванням БЮТ "не варто і коментувати".

"Я здивований тим, що когось із наших прихильників не пов'язали з убивством журналістки Політковської або землетрусом на Алтаї", - сказав депутат в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

ЗАТ КБ "Приватбанк" створено в 1992 році. Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку налічує 2224 філії і відділення по всій території України. Крім того, Приватбанк володіє 95,06% акцій Paritate Banka (Латвія), 50% - ЗАТ "Москомприватбанк" (Москва), а також має філію на Кіпрі і представництва в Кишиневі (Молдова) і Алмати (Казахстан).

За даними банку, до липня 2006 року його найбільшими акціонерами були Геннадій Боголюбов (пряма участь - 38,76%; опосередковане - 16,36%) і Ігор Коломойський (38,76%; 16,36%).

За даними Нацбанку України, до початку липня 2006 року за розміром загальних активів (26,841 млрд грн) Приватбанк був найбільшим серед 166 діючих у країні банків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування