Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер-"регіонал" обізвав УПА "недобитим рухом"

Понеділок, 23 жовтня 2006, 14:34

Мер Харкова Михайло Добкін вважає УПА "недобитим рухом" і проводить аналогію між парадом на честь воїнів УПА в Харкові з гей-парадами у Москві.

"Для мене УПА завжди буде недобитим рухом. Не-до-би-тим. Подобається вам це чи не подобається. Це моя позиція. Громадянська позиція. Ставлення - відповідне. Тих людей, які стріляли в спину регулярній армії своєї країни, я інакше, як зрадниками не називав і називати не буду. Це – перше", - заявив він під час телемосту на телеканалі ОТБ, повідомляє Медіа-порт.

"Друге. Слава Богу, місто Харків має дуже мале відношення до проблем УПА... і всього націоналістичного руху, який був на теренах... нашої держави. Але. Хтось штучно цю проблему сьогодні привносить у місто Харків", - додав мер.

Добкін відзначив, що він поважає будь-яку точку зору і будь-яку політичну приналежність, "крім фашистів", але негативно оцінив ідею проведення параду в пам'ять воїнів УПА у Харкові 14 жовтня:

"Скажіть мені, будь ласка: як можна з метою подражнити наших ветеранів, з метою принизити тих людей, яких сьогодні і так мало залишилося і живуть вони не в найкращих умовах, і далеко вже не відчувають себе переможцями".

"Ні, не в тій війні. У тій війні вони перемогли. Я маю на увазі: по життю вони себе переможцями вже не відчувають. Як можна їх принижувати і допускати проведення от цієї клоунади (параду) до цього каменю воїнам УПА? Яке вони відношення до Харкова мають? Який тут монумент стоїть їм? Тут що, похований хоч один воїн УПА?", - запитав він.

Також мер провів аналогію між ходою у пам'ять воїнів УПА в Харкові і проведенням гей-парадів у Москві: "У місті Москві Юрій Михайлович Лужков заборонив проведення гей-парадів... Їх демонстративно-зухвала поведінка могла створити в місті Москві сутички, що могли перейти в серйозні бійки".

"Скажіть мені, будь ласка: чи правий був Юрій Михайлович Лужков, чи ні?.. Я в жодному разі не хотів образити цих людей, але поведінка людей, що під прапорами УПА йшли по місту Харкову, викликала роздратування територіальної громади? Це призвело до того, що там були сутички і бійки, у яких брав участь навіть заступник губернатора? Призвело. Це треба було робити? Не треба. Тому я стояв і стою на цих позиціях...", - заявив мер.

"У кожному місті, у кожному суспільстві є свої сформовані правила, є свої звичаї, якщо хочете... і той, хто приходить до нас сюди і починає нам нав'язувати свої цінності, що не просто діаметрально протилежні нашим цінностям - вони викликають почуття образи в наших людей... вони одержують гідну відсіч", - додав він.

Добкін заявив, що він "як Харківський міський голова, буду робити все, щоб ніхто сюди штучно нічого не вмонтував": "Пам'ятаєте, як сказав Іван Степанович Плющ: "Не впихайте, що не впихується".

14 жовтня в Харкові під час ходи на честь воїнів УПА виникли сутички між прихильниками УПА, у тому числі віце-губернатором Василем Третецьким, і її супротивниками - ветеранами Радянської Армії, представниками Партії регіонів і ПСПУ, у тому числі депутатом облради Володимиром Проскуріним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування