Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роботою екс-зятя Кучми зацікавилася прокуратура?

Понеділок, 23 жовтня 2006, 15:16

Прокуратура Криму порушила кілька кримінальних справ щодо високопоставлених посадових осіб державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Як повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело в МВС України, справи порушені за ч. 2 ст. 364 "Зловживання владою або службовими повноваженнями" Кримінального кодексу на підставі матеріалів управління по боротьбі з організованою злочинністю України в Криму і управління по боротьбі з економічними злочинами.

Кримський УБОЗ установив, що "Чорноморнафтогаз" з початку 2006 року перерахував ТОВ "Ентеко" (Сімферополь) 531,2 тис. грн за оренду нафтобази, яку ДАТ не використовувало з 1 січня поточного року, тим самим завдавши збитків державі. Договір про оренду був укладений у жовтні 2002 року.

УБОЗ, за словами співрозмовника агентства, установив, що посадові особи "Чорноморнафтогазу" неефективно керували фінансовими ресурсами компанії.

Керівництво товариства у березні 2005 року ухвалило рішення про переказ депозиту в розмірі $3 млн з АКБ "ТАС-Комерцбанк" (Київ) у ВАТ "Об'єднаний комерційний банк" (Сімферополь). При цьому, менеджмент "Чорноморнафтогазу" не забезпечив виплату відсотків по депозиту на суму $357 тис.

Збиток, завданий державі діями посадових осіб "Чорноморнафтогазу" у результаті операцій з депозитом, оцінюється в $3,3 млн, підкреслив співрозмовник агентства.

"Чорноморнафтогаз" з 2001 року і до вересня поточного року очолював Ігор Франчук, термін дії трудового контракту якого минув наприкінці серпня.

Виконуючим обов'язки голови правління товариства в середині вересня був призначений Анатолій Присяжнюк, заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Присяжнюк на початку 90-х років працював на різних посадах у Державтоінспекції Криму, а пізніше в Міністерстві внутрішніх справ автономії, з вересня 2003 року по лютий 2005 був заступником міністра внутрішніх справ України.

"Чорноморнафтогаз" - єдине в Україні підприємство, яке здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного й Азовського морів. Компанія веде видобуток, забезпечує збереження, транспортування і реалізацію природного газу споживачам Криму.

100% акцій "Чорноморнафтогазу" знаходяться в управлінні "Нафтогаз України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...