Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поскаржився Схефферу на українських політиків, які не доросли до НАТО

Понеділок, 23 жовтня 2006, 15:25

Президент Віктор Ющенко і генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер обговорили внутрішню ситуацію в Україні в контексті дискусії стосовно членства України в Альянсі.

Про це журналістам сказав Ющенко після завершення зустрічі в Будапешті, повідомляє УНІАН.

"З генеральним секретарем ми говорили про внутрішню ситуацію, про політичні погляди, які виникають в рамках політичної дискусії всередині країни відносно членства в НАТО і особливостей реалізації поточної програмної співпраці з НАТО", - сказав Ющенко.

При цьому він підкреслив, що на сьогодні генсек НАТО "настроєний з дуже високим розумінням" до процесів, які зараз відбуваються в українській політиці стосовно дискусії щодо НАТО.

"Надзвичайно шанобливо було підкреслено ставлення до тих переговорних процесів, які відбуваються з цього питання в Україні", - прокоментував президент ставлення Схеффера.

Водночас Ющенко підкреслив, що питання членства України в НАТО завжди було, є і залишатиметься питанням виключно внутрішньої компетенції.

За словами Ющенка, сторони обговорили шляхи активізації інтенсифікованого діалогу між Україною та Альянсом, а також виконання Плану дій Україна – НАТО, повідомляє прес-служба президента.

Співрозмовники домовилися про телефонну розмову напередодні Ризького Саміту НАТО, в ході якої вони обміняються думками щодо подальшої співпраці.

Говорячи про євроатлантичну інтеграцію України, Ющенко підкреслив, що з точки зору стратегії серед українських політиків сьогодні є консенсус з цього приводу – різняться лише погляди щодо тактичної реалізації такого курсу.

"На мій погляд, у певних політичних колах ще не до кінця усвідомили основи сучасної зовнішньої політики України – політики, яка базується на законодавчому полі, прийнятому в останні роки", – сказав президент.

Він підкреслив, що прийнятий конституційною більшістю парламенту закон про основи оборонної політики також містить положення щодо вступу України до Альянсу.

Сьогодні, наголосив Ющенко, українська сторона не повинна втратити можливості, які відкриває активна співпраця з Північноатлантичним оборонним блоком.

За словами президента, надзвичайно важливим питанням влада нині вважає "започаткування толерантної аргументованої дискусії щодо приєднання України до НАТО в українському суспільстві".

Він також сказав, що має намір тримати під постійним контролем процес розробки та подальшої реалізації нової стратегії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування