Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Позов власників "Київстару" докотився до Америки

Понеділок, 23 жовтня 2006, 16:43

Арбітражний суд Нью-Йорку відхилив клопотання компанії "Сторм", якій належить 43,5% компанії "Київстар", про припинення провадження за позовом, який був поданий іншим акціонером оператора - норвезькою компанією Telenor, яка володіє 56,5% "Київстару".

Про це повідомила прес-служба Telenor.

Норвезька компанія звернулася до нью-йоркського арбітражного суду у лютому з вимогою зобов'язати "Сторм" дотримуватися угоди між акціонерами "Київстару", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Згідно з повідомленням, 22 жовтня суд у складі трьох арбітрів одноголосно виніс рішення про відмовлення в задоволенні клопотання "Сторм" про припинення провадження.

"Арбітраж визначив, що він компетентний розглядати справу по суті", - сказано У повідомленні. Арбітраж також відхилив клопотання "Сторм" про перенесення слухання справи по суті і призначив розгляд на 7-8 грудня.

Як відомо, Telenor почав арбітражний процес проти "Сторм" у лютому, у зв'язку з порушеннями компанією "Сторм" договору акціонерів "Київстару", що полягають у відмові представників "Сторм" брати участь у засіданнях ради директорів оператора і зборах акціонерів.

Порушенням угоди Telenor також назвав придбання російською Altimo, якій належить 100% "Сторм", частки в конкуруючій компанії - українському мобільному операторі "Астеліт", що заборонено угодою.

Крім цього, порушенням назване те, що "Сторм" і афільовані з ним компанії почали низку судових розглядів в Україні, оскаржуючи статут "Київстару" і угоду між акціонерами, хоча угода передбачає вирішення подібних суперечок в арбітражному суді Нью-Йорку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування