Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв стверджує, що Україну не здадуть "на поталу" Росії

Понеділок, 23 жовтня 2006, 17:12

Віце-прем'єр Андрій Клюєв категорично спростовує повідомлення про нібито готовність українського уряду йти на політичні поступки, які виходять за рамки національних інтересів України, у газових переговорах з Російською Федерацією.

"Конструктивна робота й ефективний менеджмент нинішнього уряду в газовій сфері - от головні складові, які дозволяють розраховувати на позитивний результат переговорів українського прем'єра Віктора Януковича з його російським колегою Михайлом Фрадковим", - заявив Клюєв у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, низка ЗМІ минулого тижня висунули припущення, що уряду України вдалося домогтися пільгової, у порівнянні із сусідами, ціни природного газу на 2007 рік у розмірі 130 доларів завдяки політичним поступкам Росії в питаннях євроатлантичної інтеграції, Чорноморського флоту і приватизації.

Клюєв підкреслив, що ці згадані у ЗМІ політичні теми не є предметом намічених на вівторок двосторонніх міжурядових переговорів, ключовою метою яких є підвищення ефективності економічного співробітництва України і Росії.

У вівторок, 24 жовтня, в Україну прибуде прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков для участі в роботі міжурядового комітету з питань економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії.

До засідання комітету заплановані засідання 11 підкомітетів, робота яких буде присвячена основним питанням співробітництва: у паливно-енергетичній і аграрній сфері, розвиток торгово-економічних відносин і промислова кооперація.

Ключовими питаннями, яким буде присвячена робота міжурядового комітету, стануть енергетика, промислова кооперація і торговельні відносини, зокрема, м'ясомолочної продукції.

Крім того, раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович і перший віце-прем'єр уряду Росії Дмитро Мєдвєдєв домовилися, що в ході засідання міжурядового комітету з питань економічного співробітництва, зокрема, буде визначена ціна на газ для України з 2007 року.

Фрадков також зустрінеться з президентом Віктором Ющенком і обговорить питання підготовки засідання комісії Ющенко-Путін, засідання якого може відбутися протягом наступних двох місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування