Депутати вирішили розірвати бюджет на шматочки

Понеділок, 23 жовтня 2006, 18:15

Робоча група парламенту з питань підготовки проекту державного бюджету на 2007 рік вирішила винести статті щодо приватизації і оподаткування в окремі законопроекти.

Про це по завершенню засідання групи в понеділок повідомили перший віце-прем'єр Микола Азаров та перший віце-спікер Адам Мартинюк.

При цьому Мартинюк висловив упевненість, що обидва згадані законопроекти можуть бути розглянуті ще до розгляду самого проекту бюджету в другому читанні.

На питання, чи вплине це на дохідну або видаткову частину бюджету, Мартинюк зазначив:

"Ми не хочемо поховати ту чи іншу ідею. Якщо ми будемо виносити закони про оподаткування, це не значить, що ми зменшимо дохідну частину. Навпаки, вона може бути збільшена", - сказав він.

Крім того, за словами Мартинюка, під час обговорення питання щодо фінансування політичних партій було прийнято рішення перенести його на 2007 рік.

"З першого січня 2007 року, відповідно до закону фінансування політичних партій, потрібно їх фінансувати. Робоча група погодилась з думкою Кабінету міністрів, щоб відкласти фінансування політичних партій (з держбюджету) ще на один рік", - сказав він.

Водночас він зазначив, що у 2007 році партії отримають компенсації за вибори 2006 року.

Мартинюк зазначив: "Не треба забігати поперед батька в пекло, буде достатньо голосів, щоб його прийняти 31-ого чи іншого – це вже інше питання".

У той же час, перший віце-прем'єр Микола Азаров повідомив, що робоча група "зосередила увагу на найбільш принципових питаннях. Які, в першу чергу, стосуються соціального забезпечення громадян".

"Мені по всіх питаннях приємно зазначити, що зустріч була дуже корисною, плідною та неполітизованою", - сказав він.

Наступне засідання робочої групи відбудеться у п’ятницю. До складу групи входять представники всіх фракцій парламенту, а також на пропозицію президента, представники його секретаріату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News