Регіонали хочуть, щоб прокурори вибачались перед обвинувачуваними

Понеділок, 23 жовтня 2006, 18:47

У разі закриття справи за відсутністю складу злочину, прокуратура має приносити вибачення особі проти якої вона порушувалася.

Такий проект змін до Кримінально-процесуального кодексу поданий народним депутатом Миколою Джигою.

За словами автора, законопроект спрямований на здійснення ефективного прокурорського нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання і досудове слідство.

Так, проектом (реєстр. №2210) пропонується, що після закриття кримінальної справи на підставах, передбачених п.1,2 ч. 1 ст. 6 і п. 2 ст. 213 цього кодексу прокурор у цій справі у місячний строк приносить від імені держави публічне вибачення особі, права якої були порушені внаслідок безпідставного порушення кримінальної справи.

Публічне вибачення приноситься незалежно від наявності заяви особи та вини службових осіб органів дізнання, досудового слідства чи прокуратури.

Текст публічного вибачення опубліковується в офіційних районних, обласних, республіканських друкованих засобах масової інформації за місцем закриття кримінальної справи, а також надсилається особі, права якої були порушені, йдеться у проекті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News