Мороз сподівається ухвалити "СОТівські" закони до зими

Понеділок, 23 жовтня 2006, 18:57

Голова Верховної Ради Олександр Мороз передбачає ухвалення усіх необхідних законів по СОТ до 1 грудня і два з них - уже наступного тижня.

Про це він заявив під час зустрічі з послом Азербайджану Талятом Алієвим, повідомляє прес-служба парламенту.

Мороз відзначив, що до Верховної Ради надійшла низка законопроектів, котрі стосуються вступу до СОТ і два з них прийняті у першому читанні.

На його думку, наступного пленарного тижня парламенту може ухвалити їх остаточно: "Я орієнтуюсь на те, що до першого грудня Верховна Рада має ухвалити усі закони по СОТ".

Водночас спікер не виключив, що на наступному пленарному тижні парламент може приступити до розгляду законопроектів про Кабінет міністрів та про опозицію.

Мороз також висловився за необхідність впровадження політичної реформи у частині місцевого самоврядування, наголосивши на неприпустимості ревізії змін до Конституції України, ухвалених у грудні 2004 року.

"Повернення до попередньої системи влади бути не може. Це завдасть Україні колосальних збитків, загальмує демократичні перетворення і розвиток громадянського суспільства", - заявив голова Верховної Ради.

У свою чергу посол Азербайджану зазначив, що одним із пріоритетів зовнішньої політики його країни є розвиток співпраці з Україною, і, за його словами, особлива увага приділяється міжпарламентській складовій двосторонніх відносин.

Алієв передав Морозу офіційне запрошення голови парламенту Азербайджану відвідати Азербайджан з офіційним візитом у зручний для нього час. Він висловив упевненість, що цей візит надасть нового імпульсу відносинам двох країн.

Спікер ВР повідомив, що в українському парламенті створено українсько-азербайджанську групу дружби.

У контексті подальшого розвитку міжпарламентських відносин Алієв висловив думку про можливість створення міжпарламентської азербайджансько-української асамблеї.

У свою чергу Мороз висловився за розгляд питання про створення двосторонньої міжпарламентської комісії із співпраці.

При цьому він зазначив, що вважає за необхідне також використовувати для подальшого розвитку українсько-азербайджанської співпраці, у тому числі і на міжпарламентському рівні, Парламентську асамблею ГУАМ.

Сторони також обговорили низку питань щодо співпраці на міжнародному рівні, аспекти співпраці України з Європейським Союзом та НАТО.

Водночас Алієв високо оцінив досвід України на шляху входження до СОТ, який, за його словами, є надзвичайно корисним для Азербайджану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування