Фрадков приїхав спокушати Януковича ЄЕП і спільним СОТ

Вівторок, 24 жовтня 2006, 10:27

У ході свого візиту до Києва прем'єр Росії Михайло Фрадков сподівається домогтися від України чіткого пояснення її позиції щодо створення Єдиного економічного простору.

Про це повідомило джерело "Інтерфакс-Україна" в Москві. "Ми хочемо чіткого розуміння позиції України щодо ЄЕП", - сказав співрозмовник.

За його словами, питання про ЄЕП і координацію дій щодо приєднання двох держав до СОТ буде однією з центральних тем у ході візиту російського прем'єра до Києва.

Співрозмовник зазначив, що Росія, Білорусія і Казахстан домовилися обговорювати взаємодію в рамках будівництва єдиного митного союзу, тоді як українська сторона раніше пропонувала вести мову тільки про спільну зону вільної торгівлі.

У зв'язку з цим, джерело підкреслило, що принцип різношвидкісної інтеграції в ЄЕП має на меті не лише не примушування будь-якої сторони до інтеграційних процесів, але також і те, що дії тієї або іншої сторони не повинні гальмувати інтеграцію інших сторін.

У Києві Фрадков також візьме участь у першому засіданні комітету з економічної співпраці російсько-української міждержавної комісії.

Як повідомило джерело, у ході засідання планується обговорити питання торгово-економічної взаємодії двох держав.

Як очікується, у Києві буде підписано протокол засідання комітету, регламент комітету, а також програма міжрегіональної і прикордонної співпраці по 2010 рік.

Крім того, Фрадков проведе зустріч із президентом Віктором Ющенком, на якій будуть обговорюватися питання, пов'язані з подальшим розвитком двосторонньої співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування