Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович стане Зваричем, а Хомутиннік - Павленком

Вівторок, 24 жовтня 2006, 10:32

Олександр Лавринович є основним претендентом на посаду глави Міністерства юстиції.

Про це пише газета "Дело", посилаючись на свої джерела.

Серед інших кандидатів на цю посаду називають екс-депутата і члена Вищої ради юстиції Олександра Задорожнього. Розглядається і кандидатура Олени Лукаш, що була одним з авторів коаліційної угоди, а під час президентських виборів захищала Януковича у Верховному Суді.

Серед кандидатів називають також прізвище авторитетного юриста й екс-депутата Віктора Мусіяки і заступника голови фракції Партії регіонів Євгена Кушнарьова.

Також багато бажаючих зайняти крісло глави Міністерства сім'ї, молоді і спорту.

"Регіонали" кажуть, що можуть поділитися цим портфелем з колегами по коаліції — із соціалістами. Донедавна кандидатом номер один на цю посаду називався Євген Філіндаш, пише видання.

Однак заступник глави фракції Соцпартії Іван Бокий спростував цю інформацію.

Якщо ж "регіонали" вирішать не ділитися квотою з СПУ, то посада "молодіжного міністра" може дістатися Віталію Хомутинніку.

На посаду глави Міністерства з надзвичайних ситуацій розглядаються два претенденти. По-перше, нинішній міністр охорони навколишнього середовища Василь Джарти. Кандидат номер два — Володимир Сівкович.

Найменше питань — із призначенням на посаду глави Міністерства культури. Єдиним претендентом на цю посаду є Юрій Богуцький, що вже очолював Мінкульт при прем'єрах Януковичі, Кінаху і Пустовойтенку.

"Судячи з моїх розмов з діячами культури, Богуцький дуже компромісно усіма сприймається", — сказав депутат Партії регіонів.

Міністерство охорони здоров'я, імовірно, очолить Тетяна Бахтеева, яка нині очолює відповідний комітет Верховної Ради. Однак, стверджують депутати, сама вона не дає згоди піти у виконавчу владу. Ще одним із ймовірних кандидатів називають нинішнього заступника міністра охорони здоров'я Олександра Орду.

За словами депутата від Партії регіонів Ігоря Шкірі, остаточне слово у справі поділу посад — за прем'єром Віктором Януковичем.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування