Льотчики розслідують, через що Черновецького ледь не вбив німецький літак

Вівторок, 24 жовтня 2006, 11:01

Державіаслужба має намір проводити розслідування причин аварії з літаком "Хоукер-800" німецької авіакомпанії LB AIR, на борту якого знаходився Київський міський голова Леонід Черновецький.

Про це сказав директор департаменту інспектування безпеки польотів Державіаслужби Віталій Міщенко, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Раніше газета "Сегодня" писала, що літак "Хоукер-800" належить німецькій авіакомпанії LB AIR.

Як відомо, в суботу, 21 жовтня, о 16.55 аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль" зробив літак німецької авіакомпанії LB AIR "Хоукер-800" з мером столиці на борту.

Черновецький разом з ще одним пасажиром летів до Києва (з Абу-Дабі – за версією джерел "Сегодня") чартерним рейсом. У столиці Об`єднаних Арабських Еміратів мер проводив відпустку. За попередніми висновками фахівців, у літаку відмовила гідравлічна система.

Як розповіли газеті у прес-службі КМДА, Черновецький п`ять років не бував у відпустці. Лікарі порадили йому відпочити на морі, де він і провів свою 10-денну відпустку.

"Сегодня" повідомляє, що "Хоукер-800" відноситься до класу ділової авіації – на таких літають мільйонери і перші особи держави.

При виконанні чартерних перевезень екіпаж складається з 3 чоловік: командир, другий пілот і бортпровідниця. Кількість пасажирів – від 2 до 8. Середня швидкість 780 км за год. У салоні є стереосистема і DVD-програвач.

Враховуючи, що літак не належить меру (раз числиться за конкретною авіакомпанією), то, найімовірніше, рейс був мером зафрахтований. Приблизна вартість польоту з Абу-Дабі до Києва і назад невідома.

Але про приблизний порядок цифр можна судити з даних про вартість рейсів, які виконуються на цьому літаку російськими авіакомпаніями за маршрутом "Москва – Париж, – Москва" - 44 000 євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування