Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук озброївся ще одним козирем у боротьбі за свою перлину

Вівторок, 24 жовтня 2006, 12:43

Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення нижчої інстанції про визнання ПФК "Придніпров’я" сумлінним покупцем 50%+1 акції Нікопольського заводу феросплавів.

Про це пише Комерсант-Україна у вівторок, відзначаючи, що цим рішенням суд відхилив апеляційні скарги ФДМ і Генпрокуратури.

Юрист фірми "Магістр і Партнери" Олексій Рєзніков (представляє в суді інтереси ПФК "Придніпров’я") повідомив, що визнання судом першої інстанції консорціуму сумлінним покупцем контрольного пакету акцій НЗФ унеможливлює витребування цього майна з володіння "Придніпров’я".

"На сьогоднішній день цей пакет вимагати у власника не можна. Акції НЗФ залишаються на рахунках Укрсоцбанку і числяться за консорціумом "Придніпров’я", – заявив Рєзніков.

Водночас адвокат юридичної фірми "Пукшин і партнери" Руслан Кирилюк (представляв інтереси Кабміну в суді) повідомив, що "на сьогоднішній день існує ніким не скасована постанова Вищого госпсуду, у якій чітко прописано, що договір, на підставі якого придбані акції, є недійсним і "Придніпров’я" зобов'язане повернути акції державі".

"Тому рішення госпсуду суперечить рішенню Вищого госпсуду, а відповідно, Верховного Суду", - сказав він.

У Фонді держмайна мають намір оскаржити у Вищому господарському суді рішення госпсуду Києва. У Генпрокуратурі відзначили, що за результатами суду буде проведено аналіз винесеного рішення, після чого буде ухвалено відповідне рішення.

Водночас юристи вважають, що на сьогоднішній день існує правова колізія, яку в змозі вирішити тільки Верховний суд.

Під контролем "Інтерпайпу" Віктора Пінчука (який контролює "Придніпров’я") знаходиться близько 73% акцій НЗФ, група Приватбанку контролює близько 26% акцій підприємства.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров’ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн. гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування