Тимошенко хоче забрати безвітрильну Україну з бурхливого океану

Вівторок, 24 жовтня 2006, 14:13

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає, що найближчим часом до Конституційного Суду може бути зроблено подання щодо скасування конституційної реформи.

"На даний час подання немає. Але це не значить, що воно найближчим часом не з'явиться", - сказала Тимошенко відповідаючи на питання журналістів.

Також вона висловила думку, що "якщо в країні існує верховенство права, правосуддя і Конституційний Суд, така конституційна форма буде скасована, бо вона приймалася незаконно та спонтанно".

Тимошенко вважає, що саме прийняття конституційної реформи призвело до того, що на сьогодні президент та прем’єр-міністр знаходяться в опозиції один до одного, а також до того, що "владу практично розтягують на два табори і вона не може створити концепцію та стратегію розвитку країни і прийняти жодного цінного рішення".

"Ви думаєте хоча б інтелектуальні сили в Україні не усвідомлюють, що це є наслідки прийняття конституційної реформи?" – спитала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що вважає "Конституцію, прийняту при Кучмі далеко недосконалою", оскільки вона суттєво перевищує повноваження президента".

"Але ця реформа не тільки не покращила, а навіть погіршила ситуацію. І сьогодні Україна знаходиться просто посередині бурхливого океану без руля і вітрил", - сказала Тимошенко.

На її думку Україні потрібна збалансована Конституція, "в якій буде чітко визначено, хто здійснює владу, і чітко визначені всі функції опозиції, яка контролюватиме цю владу і притягуватиме її до відповідальності", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News