Мороз попросив "Нашу Україну" швидше думати

Вівторок, 24 жовтня 2006, 18:52

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє, що переформатування парламентської коаліції не буде.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на питання, наскільки є вірним те, що формат коаліції буде змінений до кінця року і що місце Компартії в антикризовій коаліції займе "Наша Україна".

"Такої перспективи не буде, так мені здається, а точніше сказати - я переконаний", - підкреслив Мороз.

У той ж час спікер відзначив, що "Наша Україна" повинна швидше вирішувати питання про входження або невходження до коаліції.

"А що стосується коаліції, то треба вирішувати питання швидше, оскільки мова йде про наявність заяв про відставку (відповідно до регламенту заяви міністрів повинні бути розглянуті в 10-денний строк).

Відповідаючи на запитання, чи подавали міністри від блоку "Наша Україна" документи про відкликання заяв про відставку, спікер сказав, що вони не відкликали своїх заяв.

Мороз підкреслив, що коаліційний уряд і керівництво антикризовою коаліцією гарантують стабільність влади, однак, якщо представники "Нашої України" будуть наполягати на відставці своїх міністрів, "то їх можна замінити, для цього проблем великих не існує".

Коментуючи можливість скасування політреформи Мороз сказав, що її скасування можуть вимагати тільки авантюристи.

"Ми сьогодні повинні довести до завершення політичну реформу, у першу чергу - гарантувати баланс самої влади, щоб не було домінування однієї гілки над іншою, а потім продовжити її на місцевому рівні", - сказав Мороз.

Спікер відзначив, що поки в Україні не буде створена система управління, адекватна європейській моделі управління, доти не відбудеться позитивних змін в економіці, соціальній сфері, політичному житті країни.

"Тому повернення назад можуть пропонувати тільки авантюристи, які хочуть скористатися інструментами авторитарної влади, щоб задовольнити свої владні інтереси", - сказав Мороз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування