Рудьковський похвалив свого шефа

Вівторок, 24 жовтня 2006, 20:07

Міністр транспорту Микола Рудьковський називає перемогою домовленість урядів України і Росії про поставки газу на 2007 рік вартістю 130 доларів.

Про це Рудьковський заявив в ефірі телеканалу "1+1" у вівторок ввечері.

"130 доларів – це велика перемога української сторони і української дипломатії. У той час, коли Україна підписує 130 доларів, Білорусії, як члену союзу Білорусії і Росії пропонують по 200 доларів", - наголосив він.

"130 дає українській економіці бути конкурентноздатною і наступний рік забезпечить зростання не нижче 7% української економіки", - додав він.

Водночас він додав, що питання ціни за транзит російського газу українською територією залишається відкритим.

"Я вважаю, що це питання переговорів двох суб’єктів, але зараз я не пов'язую це питання, бо ми маємо окремі контракти на транзит і на закупівлю газу", - зазначив він.

"Ціна на закупівлю газу влаштовує українську економіку а ціна на транзит – предмет окремої дискусії. І хай "Нафтогаз України" веде переговори з російською стороною. Я зацікавлений у тому, щоб ціна була максимальною", - наголосив він.

Говорячи про пропозицію російського прем’єра Фрадкова синхронізувати вступ України і Росії до СОТ він зазначив:

"Україна і Росія зацікавлені в тому, щоб ми збільшували постачання один одному на ринки продукції".

"А вступ до СОТ... ми якщо об'єднаємо зусилля відстоювання наших національних інтересів. Ми отримаємо кращі умови", - наголосив він.

На питання, чи можна синхронізувати і терміни вступу до СОТ, він відповів: "Ми можемо працювати спільно. Якщо Росія пропонує, і це вигідно Україні, то чому б спільно не робити. Синхронізація передбачає спільне ведення переговорів, спільний тиск", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...