Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк придумала, як довиконати річний план за 2 місяці

Середа, 25 жовтня 2006, 11:45

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк вважає за можливе виконання плану приватизації на 2006 рік у випадку, якщо уряд ухвалить рішення про продаж на біржі невеликих держпакетів акцій обленерго і генеруючих компаній.

Про це Семенюк заявила журналістам у середу в кулуарах уряду, повідомляє Ліга.

Кабінет міністрів вирішив перенести розгляд цього питання, що був внесений до порядку денного в середу, на наступний тиждень.

За словами Семенюк, продаж пакетів обленерго і генеруючих компаній є єдиним виходом із ситуації з виконанням приватизаційного плану.

"Сам Кабмін, попередній і нинішній, зняли мені об'єкти з приватизації, які б могли наповнити бюджет. Це КГЗКОР і "Луганськтепловоз". "Криворіжсталі" більше немає. Ресурс закінчився", - сказала вона.

У випадку продажу пакетів з 5-20% акцій на біржах необхідні для виконання плану приватизації кошти в розмірі 1,8 млрд. грн. можуть бути отримані вже до кінця 2006 року. "300 мільйонів гривень у мене вже є. Санкції, пені й інші показники я виконую", - підкреслила голова ФДМ.

Семенюк назвала, скільки відсотків акцій буде продано в тих чи інших енергокомпаніях. Зокрема, у "Дніпренерго" буде продано 16%, у "Західенерго" – 10%, "Центренерго" – 18%, "Вінницяобленерго" – 15%, "Волиньобленерго" – 15%, "Дніпробленерго" – 15%, "Закарпаттяобленерго" –15%.

По 10% у "Крименерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Київобленерго" і "Чернігівобленерго". У "Донецькобленерго" і "Харківобленерго" – 5%.

Також буде проданий пакет акцій "Черкасиобленерго", однак голова ФДМ не назвала його розміри. За її словами, після реалізації цих пакетів у власності держави залишиться 60% +1 акція, що дозволить забезпечити ефективний контроль над зазначеними підприємствами.

На питання про реальність одержання запланованих від приватизації у 2007 році коштів у розмірі 10 млрд. грн., Семенюк підкреслила, що усе буде залежати від наявності пропозицій галузевих міністерств і прозорості продажу тих чи інших об'єктів: "Пропозиції повинні бути від галузевих міністерств. Я тільки продавець".

"Як експерт, я вважаю, що усе буде залежати від того, чи буде продаж з елементами аукціону і "під телевізором" (у присутності камер)", - додала Семенюк. Також вона відзначила, що вигідний продаж тих чи інших об'єктів може стати можливим тільки у випадку реалізації ще і землі під ними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...