Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція хоче забрати половину повноважень Черновецького

Середа, 25 жовтня 2006, 12:06

Депутат Верховної Ради від Компартії Микола Кравченко пропонує Раді розмежувати посади мера Києва і голови Київської міськдержадміністрації.

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому в Раді, повідомляють Українські новини.

Зокрема, законопроект передбачає внесення змін у закони "Про столицю України - місто-герой Київ" і "Про місцеві державні адміністрації".

Відповідно до законопроекту, обраний мер Києва не може одночасно бути головою Київміськадміністрації.

У свою чергу законопроект передбачає, що голову КМДА повинен призначати і звільняти Кабінет міністрів за узгодженням із президентом.

При цьому Кабмін також призначає і звільняє першого заступника голови і всіх заступників голови.

У випадку тимчасового виконання обов'язків заступників голови їх перебування на цих посадах не повинно перевищувати 90 днів.

Автор законопроекту вважає, що його ухвалення відновить баланс законодавчої (Київська міська рада) і виконавчої (КМДА) влади в Києві, оскільки раніше КМДА дозволяла собі ігнорувати рішення ради і працювати в окремому режимі.

Автор також вважає, що мер Києва практично одноосібно призначає своїх заступників голови, не з огляду на позицію президента і Кабміну.

"Останні події в Києві ("Еліта-центр", забудова Русанівських садів, зоопарк, Бессарабський ринок, розпродаж земель у Києві)" підтверджують необхідність ухвалення закону, який би розділяв повноваження і відновив баланс між Київською міською радою і Київською міською державною адміністрацією", – сказано в пояснювальній записці.

Раніше обраний мер Києва автоматично призначався за поданням Кабміну президентом на посаду голови КМДА.

Перший заступник голови і заступники голови, повноваження яких стосувалися сфери виконавчої влади, призначалися і звільнялися мером за узгодженням із президентом і Кабміном, призначення заступників голови для здійснення самоуправлінських повноважень мер погоджував з Київрадою.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування