Мороз вирішив, що "помаранчеві" міністри будуть сигналити

Середа, 25 жовтня 2006, 13:51

Верховна Рада у понеділок, 30 жовтня, на погоджувальній раді вирішить, чи відправляти у відставку міністрів – членів "Нашої України" у вівторок, 31 жовтня.

Про це журналістам заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що на сьогодні, окрім міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, ніхто з урядовців не відкликав своєї заяви, а Луценко зробив це в той же день, коли й написав заяву про відставку.

Мороз пояснив, що міністр внутрішніх справ просив відправити його у відставку на підставі того, що не може ефективно співпрацювати в уряді, але того ж дня написав заяву про відкликання попередньої заяви "на основі гарантій, які йому дали керівники – президент, прем'єр і голова ВР".

Водночас спікер зауважив, що особисто він з Луценком не зустрічався і ніяких гарантій йому не давав.

Говорячи про відставку міністрів, голова парламенту зазначив, що це питання взагалі може поки не розглядатись, якщо буде відновлено переговори про створення широкої коаліції.

"Я сподіваюсь, що робота буде продовжена і сигналом може бути реакція міністрів з "Нашої України": чи вони хочуть іти у відставку, чи ні", - сказав Мороз, додавши, що проблеми замінити міністрів не існує і, на його думку, це можна зробити за один день.

Мороз зазначив, що йому невідомо, чи такі переговори уже відновились, але, судячи з виступу президента на з'їзді партії "Наша Україна" і змін, які відбуваються у цій політичній силі, спікер висловив сподівання, що переговори відновляться.

"Ми готові. Власне кажучи, основний аргумент щодо неможливості розширення коаліції наводився такий: антикризова коаліція виступає проти Універсалу (національної єдності). Я хочу з самого початку сказати: це неправда, такого не було ніколи, і не тому що я хочу піти на попятну", - сказав спікер.

При цьому він додав, що він свого часу пропонував "Нашій Україні" підписати угоду, до якої б увійшли усі пункти Універсалу, а комуністи б підписали цю угоду із застереженнями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...