Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче розібратись, чому Янукович пишається ціною на газ

Середа, 25 жовтня 2006, 14:19

Позиція президента Віктора Ющенка щодо нової ціни на газ, запропонованої "РосУкрЕнерго", буде оголошена після його консультацій з представниками уряду.

"Президент проведе відповідні консультації з відповідними представниками уряду і його позиція буде найближчим часом оголошена", - зазначив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий на брифінгу в середу.

"Ми ще не знаємо всіх обставин ціни в 130 доларів", - наголосив він.

Чалий також повідомив, що в секретаріаті є декілька питань до того, як саме формувалася така ціна на газ для України.

"Щоб зрозуміти це добре, чи погано, треба зрозуміти, за якою формулою сформувалися ціни, бо була позиція, що формула ціни на газ повинна прив’язуватись до формули ціни на нафту", - пояснив він.

"Є певна алогічність – ціна на нафту впала за останні 2-3 місяці і є прогноз, що вона буде падати. У той же час, для України ціна на газ піднімається", - наголосив Чалий.

Другим питанням він назвав те, якою буде ціна на транзит російського газу територією України і на зберігання цього газу в українських газосховищах.

"Тариф транзитний пов’язаний з тим, що значна частина газу використовується безпосередньо для транзиту. Це також залишається нез’ясованим", - сказав він.

Третім моментом він назвав те, що ключові питання в газових відносинах згідно з міждержавними угодами, мають регулюватись міжурядовими протоколами.

"Не відомо, чи будуть підписані ці урядові протоколи", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...