Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ вважає, що Янукович оптиміст, навіть занадто

Середа, 25 жовтня 2006, 14:20

Міжнародний валютний фонд вважає занадто оптимістичними показники дохідної частини проекту Держбюджету України на 2007 рік.

Про це в середу на прес-конференції заявив голова місії МВФ, який знаходиться в Україні з 12 по 25 жовтня, Альберт Йегер, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

"Ми вважаємо, що прогнози дохідної частини бюджету на 2007 рік є занадто оптимістичними і реальні надходження в бюджет можуть виявитися нижче, ніж очікується", – сказав він.

Йегер зазначив, що МВФ вважає недоцільним відновлення податкових пільг для підприємств, що працюють у вільних економічних зонах.

Він також сказав, що уряду України необхідно переглянути порядок оподатковування податком на додану вартість сільськогосподарських підприємств, а також більш детально зайнятися вирішенням проблеми з відшкодуванням ПДВ.

Крім того, Йегер повідомив, що МВФ виступає за скасування збору в пенсійний фонд при операціях з безготівковою валютою, замість його зниження з 1,3% до 1%, що передбачено проектом Держбюджету-2007 (раніше за скасування збору висловлювалися НБУ і фінансовий комітет ВР).

При цьому Йегер відзначив, що МВФ вважає правильними наміри українського уряду утримувати фіскальний дефіцит на рівні 2,5%, і підтримує передбачене проектом бюджету деяке скорочення соціальних виплат.

Голова місії МВФ також повідомив, що міжнародний фонд прогнозує рівень інфляції в Україні в 2006-2007 роках на рівні близько 10%: "Інфляцію у 2007 році з урахуванням політики, яку буде проводити уряд, можна утримати на рівні 10%".

Йегер відзначив, що одним із найістотніших інфляційних ризиків є підвищення ціни на імпортний природний газ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами представника фонду, поліпшення прогнозу МВФ щодо росту валового внутрішнього продукту України в 2006 році до 6% ґрунтується на кращих, ніж раніше прогнозувалося, цінах на сталь на міжнародному ринку, а також ростом споживання в країні.

Разом з тим він відзначив, що у 2007 році збережуться істотні економічні ризики у зв'язку з можливим подальшим підвищенням ціни на імпортний природний газ і можливе зниження цін на сталь на міжнародному ринку.

Що, у свою чергу, вплине на стан рахунку поточних операцій, у зв'язку з чим МВФ прогнозує у 2007 році уповільнення темпів росту ВВП в Україні до 4,5%.

Голова місії МВФ додав, що даний прогноз базується на підставі очікуваної ціни на імпортний природний газ для України на рівні 130 доларів за 1 тис. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування