Мороза просять про закон, щоб можна було провести референдум. Хоч якийсь

Середа, 25 жовтня 2006, 15:37

Комітет виборців України закликає Верховну Раду ухвалити нове законодавство щодо проведення в Україні референдумів, оскільки чинні закони роблять неможливим проведення легітимних всеукраїнських та місцевих референдумів.

Прес-служба КВУ повідомляє про те, що у Вінниці поставлено під сумнів легітимність 52 тисяч підписів за проведення референдуму щодо вступу України в НАТО.

Зокрема, 17 жовтня 2006 року Ленінський районний суд Вінниці своєю постановою задовольнив позов Катерини Лук'янової щодо бездіяльності Вінницької міської ради.

Відповідно до статті 19 закону "Про всеукраїнські та місцеві референдуми" міська рада зобов'язана була провести перевірку відомостей, зазначених у підписних листах, зданих міською ініціативною групою по проведенню референдуму щодо вступу України до НАТО.

Однак такої перевірки проведено не було. Відтак рішенням суду була призупинена дія акту про передачу цих підписних листів до міськвиконкому.

Зараз Лук'янова готує ще один позов, яким з цієї ж причини хоче визнати недійсними всі 52072 підписи, зібрані ініціативною групою у місті Вінниця, повідомляє прес-служба.

КВУ прогнозує, що подібні позови будуть подані у всіх регіонах, де ініціативні групи по проведенню всеукраїнського референдуму збирали підписи.

"І є велика ймовірність того, що позови будуть задоволені, оскільки чинний закон "Про всеукраїнські та місцеві референдуми" не містить порядку та процедури проведення такої перевірки підписів", - зауважують у комітеті.

"КВУ неодноразово наголошував, що за діючої нормативно-правової бази проведення легітимних всеукраїнських та місцевих референдумів не є можливим. Дана правова колізія є ще одним свідченням цього", - зазначається у повідомленні.

Водночас комітет виборців нагадує, що на сьогодні у Верховній Раді знаходяться проекти закону "Про місцевий референдум" № 1154 та "Про всеукраїнський референдум" №1200.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування