Мороз натякнув, що Ющенко занадто багато хоче

Середа, 25 жовтня 2006, 15:49

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз прогнозує, що на наступному тижні парламент може розглянути в першому читанні проекти законів про Кабінет міністрів і опозицію.

Про це він сказав у середу, виступаючи на "круглому столі" за участю керівників секретаріатів виконавчих органів влади облрад і Криму.

"Я сподіваюся, наступного тижня ми зможемо в першому читанні розглянути закони про Кабінет міністрів і про опозицію", - підкреслив він.

Він висловив думку, що "корисніше" було б працювати з одним законопроектом про Кабмін, а не з двома, оскільки свої варіанти мають уряд і секретаріат президента.

На думку Мороза, можна було б об'єднати два законопроекти і "зробити універсальний документ", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також вважає, що законопроект, розроблений секретаріатом президента, передбачає "спроби більше повноважень надати секретаріату і президенту".

Про законопроект, представлений Кабінетом міністрів, Мороз сказав, що він має низку недоліків.

Зокрема, за його словами, у даному документі не до кінця виписані функції міністерств, зокрема, щодо керування державними монополіями і господарськими суб'єктами.

Як відзначив спікер, у даному випадку "у нас є суддя, цей суддя називається Конституція України". За його словами, необхідно виписати чітко положення даного закону так, як це викладено в Основному законі. При цьому він висловив думку, що парламенту "це вдасться зробити".

Що стосується закону про опозицію, то, за словами Мороза, робоча група, що працює над даним законопроектом, завершує роботу й у четвер, за його словами, можна чекати висновків щодо законопроекту.

"Ситуація (навколо закону про опозиції) не така складна, як малює дехто з наших депутатів і депутаток", - підкреслив він.

У той же час, Мороз висловив думку, що необхідно прийняти "короткий закон про гарантії опозиційної діяльності в парламенті і не розглядати закон про політичну опозицію в суспільстві", оскільки, за його словами, у такому випадку набереться більше 100 партій - "суб'єктів, що хочуть бути або називатися опозиціонерами".

За його словами, гарантії і норми, що регламентують поведінку і правила в опозиції і більшості в парламенті, мають бути виписані в регламенті Верховної Ради.

"Це абсолютно коректна форма, сподіваюся, ми вийдемо на такий результат", - підкреслив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування