Прокуратура тиснула на судмедексперта з Таращі через справу Гонгадзе

Середа, 25 жовтня 2006, 18:18

Судмедексперт з міста Тараща Ігор Воротинцев заявляє, що після знайдення та експертизи Таращанського тіла, за ним було встановлено спостереження.

Про це він сказав під час допиту у справі про вбивство Георгія Гонгадзе в Апеляційному суді у середу.

За його словами, спостереження розпочалося після його зустрічі з чотирма журналістами (Олена Притула, Костянтин Аланія, Лаврентій Малазонія, Людмила Добровольська).

За словами Воротинцева, журналісти, які упізнавали тіло, були впевнені, що тіло належить Гонгадзе. Вони також попередили його про ймовірний тиск з боку правоохоронних органів і сказали : "Тримайся, буде ще гірше"

"Після приїзду журналістів мене почали лякати, в першу чергу, в обласній прокуратурі. Мені сказали: "Ти лізеш не в свою справу. Це не Гонгадзе. Ми будемо з тобою розбиратися". Пізніше друзі мені сказали, що за мною по місту їздить якась машина", - сказав він.

"Але я не повірив, поки сам не пересвідчився", - додав він.

Приблизно в цей же час, за словами Воротинцева, представники Генпрокуратури забрали на дослідження комп’ютер з його записами, а "після цього зник весь архів за 2000 рік".

Також, за словами Воротинцева, після приїзду журналістів і упізнання ними тіла його на два місяці відсторонили від виконання службових обов’язків з формулюванням "до встановлення трупа невідомого чоловіка".

Воротинцев зазначив, що за цей період до нього приїжджали "на бесіду" представники обласного СБУ, які "нічого не записували, а просто спілкувалися".

Приналежність тіла, за словами Воротинцева, вони не з'ясовували.

Водночас він повідомив про неодноразове відкидання приналежності тіла Георгію Гонгадзе з боку представників місцевих правоохоронних органів.

"Чим більше говорили, що це не він, тим більше я був упевнений, що це він", - зазначив він.

Також Воротинцев повідомив, що за той же період зустрічався із вдовою журналіста Мирославою Гонгадзе, а перед цим йому телефонували "якісь депутати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування