Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Януковича не збираються відправляти "нашоукраїнців" у відставку

Середа, 25 жовтня 2006, 18:45

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова вважає, що говорити про відставку міністрів, призначених в уряді за квотою "Нашої України", не варто.

"Ми в Партії регіонів говоримо про те, щоб міністри від "Нашої України" залишилися на своїх посадах і працювали й далі як політичні представники саме президента.
Це його політична квота, яка є частиною спільного Універсалу", - заявила вона в середу.

Коментуючи заяви однопартійців про кандидатів на заміщення вакантних посад, Богатирьова відзначила, що "Наша Україна" не оголосила остаточно про свою опозиційність.

"Тому Партія регіонів, орієнтуючись на європейські і демократичні цінності, розуміє бажання і необхідність присутності в уряді більшості серйозних політичних сил країни. Добре б, якби це розуміли й у "Нашій Україні", - сказала вона.

Як повідомлялося, міністри, призначені в уряді за квотою "Нашої України" - юстиції Роман Зварич, у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, охорони здоров'я Юрій Поляченко і культури і туризму Ігор Ліховий подали заяву про відставку. Міністри пояснювали своє рішення невиконанням представниками коаліції Універсалу національної єдності.

В антикризову коаліцію входять Партія регіонів, Соціалістична і Комуністична партії. "Наша Україна" більш двох місяців вела переговори про створення широкої коаліції з її участю, однак вони закінчилися безрезультатно.

У той же час, на 3-му звітно-виборчому з'їзді партії "Народний Союз "Наша Україна" 21 жовтня президент, почесний голова партії Віктор Ющенко відзначив, що опозиційність - не кращий варіант для "Нашої України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування