Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судмедексперт опізнав тіло Гонгадзе по міліцейській метушні

Середа, 25 жовтня 2006, 19:04

Допит таращанського судмедексперта Ігоря Воротинцева  у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе перенесено на четвер на 10:30.

Упродовж засідання у середу було допитано медсестру судовомедичної експертизи міста Тараща Віру Чумаченко, а також розпочато допит Воротинцева.

Він повідомив про обставини та місце знайдення Таращанського тіла, а також про судово-медичні дії, які він особисто з цим тілом проводив.

Зокрема, описуючи момент виявлення тіла в лісі біля Таращі, експерт зазначив, що воно було знайдено ввечері 2 листопада 2000 року, але через темряву всі слідчі дії були перенесені на ранок 3 листопада.

При цьому на питання суду, чи вважає він, що тіло було знайдено на місці смерті, Воротинцев відповів: "Я зауважив для себе, що там практично не було крові".

Він нагадав, що "тіло було знайдено з відтятою головою". За словами Воротинцева, з того, що голови не було, він зрозумів, що це "однозначно кримінальний труп".

Крім того, за словами Воротинцева, "труп знаходився практично на поверхні землі і було видно праву бокову поверхню грудної клітини".

"У цьому ґрунті, на мою думку, тіло повинно було добре зберегтися", - сказав він і зауважив, що тіло було знайдено "із слідами гнилісних змін". "І там практично нічого було упізнавати", - додав він.

Окрім цього експерт розповів, що після розтину тіла, матеріали, зібрані ним для експертизи, забрали представники головного управління судово-медичної експертизи, які приїхали на додатковий огляд тіла.

Під час огляду, за словами Воротинцева, експерти висловили думку, що тіло "старе, напевно вже рік лежить".

Також Воротинцев розповів суду про обставини упізнання Таращанського тіла чотирма журналістами. Зокрема він зазначив, що на їхнє прохання він відрізав і зробив рентген правої руки тіла для виявлення в ній осколків. Перед цим без рентгену він знайшов в тканинах шматочок металу.

Крім цього Воротинцев повідомив суду про виявлення ним на тілі прикрас, зокрема браслету і каблучки.

Також, за словами Воротинцева, на прохання журналістів, він виписав свідоцтво про смерть Гонгадзе, оскільки журналісти наголосили на приналежності тіла журналісту. Таким чином, експерт вважав, що у журналістів мав би бути "доказ, що вони були тут і щось бачили".

На питання, чому він вирішив допомогти журналістам, Воротинцев відповів, що йому "набридла прокурорська та міліцейська брехня".

"Я вирішив, що гірше, ніж є, вже не буде. Те, що я взагалі з ними розмовляв, що я завів їх до моргу і зробив рентген, це нонсенс. Тож не важливо більше, чи менше", - сказав він.

"Уся ця міліцейська метушня, починаючи буквально з 6 числа (листопада 2000 року) і в день приїзду журналістів дала мені привід підозрювати, що це є саме Гонгадзе", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...