МЗС Росії обізвав Україну порочною через Павловського

Середа, 25 жовтня 2006, 19:29

МЗС Росії розцінює заборону на в'їзд на територію України главі російського Фонду ефективної політики Глібу Павловському як недружню акцію.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації МЗС Росії.

МЗС підтвердив, що в суботу, після прибуття в Одесу, Павловського не пропустили на українську територію.

"Російській стороні знадобилося втручання на високому рівні для врегулювання цього питання", – повідомляє прес-служба МЗС.

Однак уже після цього прес-секретар Служби безпеки України повідомила, що Павловському, відповідно до рішення від липня 2006 року, заборонено в'їзд на територію України протягом п'яти років у зв'язку з діяльністю, яка "суперечить національним інтересам України".

МЗС розцінює це "як недружню акцію, яка йде врозріз з обопільними зусиллями у створенні атмосфери довіри і взаєморозуміння в російсько-українських відносинах".

МЗС також висловив "здивування триваючою порочною практикою заборони на в'їзд на територію України російським громадянам".

"Звертаємо увагу, що українська сторона дотепер не відповіла на нашу пропозицію відмовитися у взаємних інтересах від подібного роду заборонних заходів, які викликають законне підбурення громадської думки. Розраховуємо, що українська влада, зрештою, ухвалить правильне рішення", - йдеться в заяві.

Газета.Ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News