Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче ще раз задокументувати відносини з Росією

Середа, 25 жовтня 2006, 20:13

Ціна на газ та газові відносини ніяким чином не можуть бути пов'язані із будь-якими геополітичними питаннями, як, наприклад, вступ до НАТО чи до СОТ.

Таку позицію висловив президент Віктор Ющенко під час зустрічі із віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, міністром палива та енергетики Юрієм Бойко та керівництвом НАК "Нафтогаз України", повідомляє прес-служба глави держави.

Також він вказав на необхідність створення газотранспортного консорціуму, але, на його думку, такий консорціум може створюватися виключно на прозорих умовах за участю Європейського Союзу, України та Росії.

Ющенко зазначив, що вважає за необхідне підписання двостороннього міжурядового протоколу між Україною та Російською Федерацією, як того вимагає відповідна міждержавна угода.

Під час зустрічі президент порушив питання щодо ролі ВАТ "Газпром" у постачанні газу та про те, який саме газ надходитиме до України у 2007 році, а також про порядок обрахунку транзитної ставки для "Газпрому".

Зустріч відбулася у аеропорту "Бориспіль" перед відльотом Ющенка з офіційним візитом до Фінляндії, зауважує прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування