Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція придумала план імпічменту Ющенка. Мороз понижує градус

Четвер, 26 жовтня 2006, 11:08

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає "абсолютно зайвою річчю" порушувати тему імпічменту президента.

Він зазначив, що можна робити різні припущення відносно імпічменту президента, але на сьогодні "це навіть не тема для аналізу", повідомляє УНІАН.

На питання про те, що деякі соціалісти говорять, що відміна конституційної реформи може потягнути за собою відставку Віктора Ющенка, спікер відповів: "Це абсолютно зайва річ (відставка президента) і цим займатися не слід".

Мороз переконаний, що відміни конституційної реформи не відбудеться. За його словами, він переконаний, що реформа буде продовжена, в тому числі і в частині місцевого самоврядування.

Як відомо, у четвер зранку, перед початком з'їзду Соцпарті, лідер фракції СПУ Василь Цушко заявив, що скасування політичної реформи може призвести до імпічменту президента.

Він пояснив, що, оскільки конституційна реформа приймалася у пакеті з рішенням про проведення третього туру президентських виборів, то скасування реформи призведе до скасування результатів цих виборів.

"Скасування реформи означає імпічмент президенту. Це призведе до такого конфлікту, що в цьому ніхто не зацікавлений. Це дестабілізація в країні. Другого Майдану не буде, але "бєспрєдєл" може початися. Кому це треба?", - запитав Цушко.

Він також констатував, що впровадження конституційної реформи є важким переходом і "перерозподілом влади, до якого треба звикнути".

"Особисто президент, я думаю, на такий перехід налаштований. Радники, може, ні. Політичні сили, які навколо нього бігають, думаю, також не зацікавлені, але президент зацікавлений у демократії. Але її треба розвинути, провівши другий етап реформи", - зазначив Цушко

На питання, кому потрібно розхитувати ситуацію навколо скасування політреформи, лідер фракції СПУ відповів: "Спитайте у БЮТ".

Торкаючись теми ведення переговорів про розширення діючої коаліції, Цушко заявив, що "на сьогодні переговори не ведуться".

Як відомо, нещодавно лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що в разі скасування політреформи результати виборів-2004 мають бути анульовані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...