Гриценко відповів Путіну, що Україна обійдеться і без нього

Четвер, 26 жовтня 2006, 11:52

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що Україна не розглядає питання про залучення потужності Чорноморського флоту Росії для забезпечення власного суверенітету та незалежності.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Гриценко у четвер під час робочого візиту до Львова, повідомляє УНІАН.

"Україна спроможна самостійно, власними силами з опорою, у разі потреби, на власні Збройні Сили у випадку воєнної загрози забезпечити свій суверенітет, територіальну цілісність, недоторканність наших кордонів і невтручання в наші внутрішні справи, - сказав Гриценко.

Він підкреслив, що з урахуванням дружніх відносин з державами-сусідами України не бачить причин, за яких українське керівництво може звернутися за збройною допомогою до іншої держави.

"Ми спроможні самі забезпечити інтереси нашої держави. Ми не розглядаємо в наших планах розгортання або застосування Збройних Сил, надання допомоги з боку ЧФ Росії – ми спроможні зробити це самі", - підкреслив Гриценко.

Крім того, він зазначив, що Чорноморський Флот Росії перебуватиме в Україні до 2017 року і Українська держава зробить все необхідне для його ефективного функціонування.

"ЧФ Росії перебуває в нашій державі як виняток, оскільки Конституція не передбачає постійного базування на території нашої держави іноземних військ", - сказав Гриценко.

"Я переконаний, що на території України не повинно бути і не буде постійного базування будь-яких військ іноземних держав – чи то країн членів НАТО, чи то країн членів Ташкентського договору про колективну безпеку СНД – не буде на території України постійних баз американських, польських, німецьких, російських, білоруських чи будь-яких інших", - підкреслив він.

Як відомо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія готова ,у разі звернення України, захистити її від втручання ззовні у внутрішньоукраїнські справи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування