ЮЩЕНКО ЗАОЧНО СКАЗАВ ПУТІНУ, ЩО ОБІЙДЕТЬСЯ БЕЗ ЙОГО ДОПОМОГИ

Четвер, 26 жовтня 2006, 13:59

Президент Віктор Ющенко наголошує, що Україна здатна самостійно забезпечити свою цілісність і національний суверенітет.

Про це він заявив у четвер у Гельсінкі на спільному брифінгу з президентом Фінляндії Тар’єю Галонен, відповідаючи на запитання стосовно заяви Путіна про готовність відгородити Україну від втручання в її внутрішні справи.

"Україна – суверенна держава і вона на сьогодні здатна забезпечити свою цілісність і національний суверенітет. Ми маємо українські Збройні Сили, які виконували до цього і надалі зможуть виконувати цю важливу функцію. Це є функція Української держави", - сказав, зокрема, Ющенко.

Водночас він додав, що, "з іншого боку, якщо Володимир Володимирович Путін має на увазі ті гарантії, які Росія дала в рамках угоди про ядерне роззброєння – поряд з урядами США і інших сторін, то ми вдячні їй за те, що ця позиція підтверджується".

Як відомо, президент РФ 25 жовтня у ході "прямої лінії" заявив, що Росія готова у разі звернення України захистити її від втручання ззовні у внутрішньоукраїнські справи.

"Якщо українське керівництво вважатиме за можливе звернутися до нас по допомогу, ми готові, не занурюючись в ці проблеми, не втягуючи Росію у розв’язання проблем подібного роду, сприяти нашому найближчому сусіду, без жодного перебільшення, братерської республіки України, до того, щоб захистити її, якщо у когось виникне така спокуса, втручатися у внутрішні справи України ззовні", - сказав президент РФ

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News