Німці і українці об'єдналися у суцільну корупційну схему в Чорнобилі?

Четвер, 26 жовтня 2006, 14:52

У німецькій пресі з'явилися повідомлення про корупційні схеми і відмивання грошей, наданих ЄБРР Україні для реалізації проектів у Чорнобильській зоні.

Зокрема, у статті німецької газети "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг" йдеться про спробу розподілити гроші, виділені Брюсселем, між керівництвом українського чорнобильського центру з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів і радіоекології і німецької ядерної фабрики "Нукем".

Йдеться про гроші, виділені Брюсселем на побудову центру з переробки твердих радіоактивних відходів на ЧАЕС.

За даними видання, директор-координатор українського чорнобильського центру Євген Гарін вимагав від керівника "Нукем" Райнера Герінга 500 000 євро. Запис цієї розмови було оприлюднено у програмі "Закрита зона" на 5 каналі.

При цьому Герінг звернувся до директора АЕС Грамоткіна "про клопотання при спробі вимагати в ЄС додаткові 20 мільйонів євро".

“Якщо ми одержимо 20 мільйонів - відмінно" – підрахував Герінг. “Якщо ми одержимо 15 – теж непогано. Саме стільки нам і треба". На питання Гаріна “Скільки ми одержимо?" у Герінга негайно була готова відповідь: три відсотки від доходу", - описується в статті схема.

"Він (Герінг) показує своєму співрозмовнику два варіанти для трансферу суми. У варіанті номер 1 фігурує Чорнобиль-Центр Гаріна: “Ми беремо контракт щодо надання консалтингових послуг і викачуємо так гроші. Варіант 2: буде відкритий банківський рахунок на ім'я фіктивної особи. Ми платимо гроші, ви одержуєте картку і можете їх зняти. У будь-якому випадку грошова нагорода повинна бути пов'язана з сумою, на яку розщедряться в Брюсселі. “Одержимо ми 10 мільйонів – ви одержите менше, одержимо більше ми – одержите більше ви", - пише газета.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News