Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вирішив витратити 3 мільярди в іншому місці

Четвер, 26 жовтня 2006, 15:40

Кабінет міністрів відмовився від формування стабілізаційного фонду в розмірі 3 млрд. гривень у проекті Державного бюджету на 2007 рік у зв'язку з досягненням домовленості про ціну на імпортований газ.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Зараз немає необхідності в існуванні такого стабілізаційного фонду в державному бюджеті", - сказав Азаров.

У той же час, він відзначив, що Кабмін не має наміру скорочувати раніше запланований дефіцит Держбюджету 2,55% від ВВП.

За словами Азарова, ці 3 млрд. гривень Кабмін має намір розподілити на фінансування пріоритетних напрямків з урахуванням пропозицій, що надійшли від депутатів.

Віце-прем'єр також відзначив, що Кабмін має намір зберегти у проекті Держбюджету надходження від приватизації на рівні 10,5 млрд. гривень.

При цьому Кабмін має намір запропонувати для затвердження Радою програму приватизації на 2007 рік, яка б забезпечувала плановані надходження.

Азаров підтвердив, що Кабмін також планує фінансувати дефіцит Держбюджету-2007 за рахунок здійснення внутрішніх і зовнішніх позик.

Віце-прем'єр прогнозує, що Верховна Рада розгляне проект Держбюджету в першому читанні 31 жовтня, як це і було заплановано, після чого Кабмін приступить до доопрацювання проекту до другого читання з урахуванням пропозицій депутатів.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування