Янукович зібрався "звітувати" перед Росією

Четвер, 26 жовтня 2006, 18:19

Україна готова інформувати свого торгового партнера Росію про процес вступу до Світової організації торгівлі, що при цьому буде проходити відповідно до затвердженого графіка заходів просування у СОТ.

"Ми будемо чітко дотримуватися графіку необхідних заходів і плануємо, що питання про вступ України до СОТ буде винесено на розгляд генради СОТ у лютому майбутнього року", - заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Він підкреслив, що забезпечення якнайшвидшого вступу України до СОТ є одним із актуальних напрямків діяльності уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Янукович відзначив, що в українській зовнішній політиці "завжди повинні перемагати економіка і здоровий глузд".

За його словами, україно-російські відносини повинні будуватися на основі "взаємовигідного співробітництва та обопільної поваги національних інтересів, необхідна ясна, чітка державна позиція з усіх питань співробітництва, передбачуваність, а також уміння досягати необхідного балансу інтересів".

Янукович підкреслив, що приєднання до СОТ - "не змагання в бігу на швидкість, а дуже серйозне питання, що вимагає ретельно вивірених кроків".

Він відзначив, що при ухваленні у Верховній Раді законів по СОТ необхідно врахувати можливі негативні наслідки для вітчизняного виробництва, що, на його думку, повинне одержати можливість і час адаптуватися до нових умов, зберігши свою конкурентноздатність.

"Тому ми будемо наполягати на перехідному періоді, що, до речі, був у багатьох країнах", - сказав прем'єр.

Янукович відзначив, що 5 законопроектів уже надійшли на розгляд парламенту, ще кілька проектів уряд має намір обговорити з асоціаціями вітчизняних виробників.

За його словами, про конкретні терміни вступу України до СОТ можна буде говорити після вирішення згаданих задач.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News