На підтримку жінок і дітей у бюджеті-2007 планують виділити 300 млн. грн.

Четвер, 26 жовтня 2006, 18:22

У проекті Державного бюджету на 2007 рік на становлення родини й соціальну підтримку жінок, дітей і молоді передбачено 300 млн. 200 тис. грн.

Ці кошти будуть виділені, зокрема, на подолання дитячої безпритульності, оздоровлення й відпочинок дітей, а також на утримання притулків для неповнолітніх, передає Ліга.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів, уперше в проекті бюджету на 2007 р. передбачено субвенцію в обсязі 27 млн. 900 тис. грн., яку одержать місцеві бюджети на облаштування установ, що надають соціальні послуги дітям і молодим людям, що перебувають у складних життєвих обставинах.

На ці кошти планується створити 17 соціальних гуртожитків, 8 центрів матері й дитини, 5 центрів соціально-психологічної реабілітації дітей і молодих людей з функціональними обмеженнями, 7 центрів для ВІЛ-інфікованих та 2 центри соціально-психологічної допомоги.

У проекті бюджету-2007 також передбачено норми, що регламентують організацію оздоровлення й відпочинку дітей. Зокрема, передбачено 11 категорій дітей, які мають потребу в особливій увазі з боку держави. У їхнє число ввійдуть діти-сироти, діти інваліди та ін. Крім того, у наступному році планується більш ретельно враховувати матеріальний стан дітей, що претендують на оздоровлення за рахунок держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування