Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа закликала Януковича працювати по-ринковому

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 09:14

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) стурбований введенням Україною квотування експорту зерна.

"Ми стурбовані цим (квотуванням експорту) і вважаємо, що держава повинна жити за ринковими умовами", - сказав глава представництва ЄБРР в Україні Камен Захарієв.

На його думку, Україні необхідно, зокрема, розвивати продаж зерна через біржі і систему контролю стрибків цін на зерно при формуванні державного резерву.

Днями глава місії Міжнародного валютного фонду Альберт Йегер (Albert Jaeger) сказав, що введення Україною квот на експорт зернових є "негативним сигналом для інвесторів".

"Рішення України ввести квоти на експорт зернових є негативним сигналом для інвесторів", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна з 17 жовтня ввела квоти на експорт пшениці, ячменю, кукурудзи і жита до кінця поточного року в загальному обсязі 1,603 млн тонн.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 11 жовтня 2006 року, квота на експорт пшениці і суміш пшениці і жита (меслин) складає 400 тис. тонн, ячменя - 600 тис. тонн, кукурудзи - 600 тис. тонн, жита - 3 тис. тонн.

Українська зернова асоціація, яка поєднує зерноторгові компанії України, вважає за необхідне установити квоту на експорт пшениці в обсязі 1,3 млн тонн і виступає проти квотування експорту ячменя і кукурудзи.

Крім того, група великих компаній-трейдерів зерна 18 жовтня подала в Господарський суд Києва позов до Кабінету міністрів про визнання незаконними і скасуванню постанов уряду, що передбачають ліцензування і квотування експорту зерна.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...