Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія віддасть Україні її маяки лише разом з флотом

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 10:33

Росія має намір передати Україні об'єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення у 2017 році.

Про це повідомив помічник міністра оборони, член української частини підкомісії з функціонування Чорноморського флоту Росії і його перебування на території України Сергій Близнюков.

"Прорив (на переговорах) ми навряд чи побачимо, тому що ті, хто веде переговори, займають зовсім протилежні позиції, вони хочуть передати нам ці маяки у 2017 році, це остання офіційна позиція тих людей, які беруть участь у переговорах", – сказав Близнюков, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, українській стороні були офіційно передані відповідні документи.

"Якщо ми (під час переговорів) почуємо що-небудь інше, це буде величезний прорив", – сказав Близнюков.

Він підкреслив, що в україно-російському договорі від 1997 року було вирішено, що питання об'єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення має бути врегульоване окремою угодою.

"Усе те, що записано зараз в угоді - це перехідні положення, які зараз не погоджені... і Карасін (голова російської частини підкомісії, статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії) визнає це і говорить, що це питання треба вирішувати... разом з тим, усі ЗМІ Росії доводять, що все в оренді", – сказав Близнюков.

За його словами, російська сторона привласнила собі ці об'єкти незаконно, при цьому в 1998 році Росія офіційно від них відмовилася, заявивши, що всі навігаційно-гідрографічні об'єкти колишніх країн СРСР передані в їхню власність і що російська сторона не несе відповідальності за безпеку мореплавства.

"Питання вже вийшло на дві складові – технічну і політичну. Військові зараз займаються невластивою їм справою (політичною, а не технічною)", – сказав Близнюков.

Третє засідання підкомісії почалося в п'ятницю о 9.00 у Севастополі.

Як відомо, Україна вважає неприйнятним російський проект угоди про навігаційно-гідрографічні об'єкти в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування