У Черновецького не хочуть, щоб дніпровська набережна була як у Парижі?

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 10:45

Київська мерія фактично заявила про намір блокувати проект забудови Дніпровської набережної капіталоємністю у $3 млрд.

Як пише "Дело", у четвер перший заступник мера Денис Басс вперше заявив про неприпустимість забудови схилів Дніпра і Набережного шосе від Дніпровського узвозу до моста Патона.

"Територія схилів належить до зеленої зони, природний вигляд якої знаходиться під охороною закону. А це автоматично означає заборону тут будь-яких земельних, будівельних та інших робіт", - заявив він.

"Наша команда прийшла на Хрещатик, 36 не для того, щоб віддавати на розтерзання вічні цінності київської громади. Вона цього не зробить ні за 30 срібників, ні за 30 мільярдів умовних одиниць", - сказав Басс.

Як відомо, проектом забудови дніпровської набережної планували зайнятися компанії "Київська інвестиційна група", First Ukrainian Development, компанія "XXI Век", а також низка інвесторів.

Газета пише, що план реконструкції набережної був пролобійований компаніями за сприяння одного із заступників попереднього мера Олександра Омельченка. Проект було презентовано рік тому на інвестиційному форумі з нерухомості в Каннах. У 2004 році проект було винесено для громадського й експертного обговорення.

Водночас у компанії "XXI Век" завірили, що Басс говорив про зовсім інший проект.

"Ми від самого Дениса Басса про це не чули, швидше за все, малася на увазі інша територія і, відповідно, інший проект. Наш проект - це реконструкція набережної від Річкового вокзалу до мосту метро", - сказав директор з корпоративних комунікацій компанії "XXI Век" Дмитро Васильєв.

У компанії "Київська інвестиційна група" також сказали, що слова заступника мера не мають ваги.

"Це його власна думка. Нехай вони між собою розберуться, хто з них головний. Сам Черновецький нас підтримує", - сказав один із представників компанії.

Деякі експерти вважають заяву Басса політичною. "Це може бути формою тиску на спонсорів партій", - сказав один з депутатів Київради.

Київську інвестиційну групу і First Ukrainian Development пов'язують з депутатом від БЮТ Василем Хмельницьким.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News