Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник розповів росіянам, що їм не вигідна Україна в НАТО

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 13:38

Перший віце-прем'єр Дмитро Табачник заявив у російській газеті, що курс на інтеграцію України в НАТО суперечить інтересам Росії і ЄС.

Про це він стверджує у своїй статті, опублікованій в газеті "Российские вести".

"Не випадково останнім часом, коли міжнародні позиції США різко ослабли, країни Старої Європи, які є одночасно членами ЄС і НАТО, стали посилати Україні і Грузії сигнали, що їхній вступ до НАТО, буде відкладатись усіма можливими способами", - говориться в статті.

У той же час, Табачник підкреслює, що вступ в ЄЕП, "вирішує одразу кілька стратегічних проблем України".

На його думку, у рамках ЄЕП "компромісно вирішується газова проблема", а перед Україною відкривається ємний ринок колишнього СРСР, звичний для українського виробника й адаптований до українських товарів.

Також він вважає, що ЄЕП сприяє залученню інвестицій.

"У випадку утворення ЄЕП, сприятливий російський інвестиційний клімат пошириться на всі країни Єдиного економічного простору", - вважає він.

"По-п'яте, через єдиний простір ЄЕП полегшується доступ українських товарів на ринки країн дуже перспективного Азіатсько-Тихоокеанського регіону", - підкреслив Табачник.

У той же час, він відзначив, що "вступ до ЄЕП не суперечить меті європейської інтеграції".

Він також пише, що вже зараз Росія пішла шляхом співробітництва, економічного взаємопроникнення з ЄС значно далі України.

"Фактично, вступаючи до ЄЕП, Україна перестрибує через цілий етап розвитку відносин з ЄС і, одержавши реальну зону вільної торгівлі в рамках ЄЕП, різко наближається до вирішення проблеми створення зони вільної торгівлі між ЄС і ЄЕП", - пише він.

"Фактично інтеграція в рамках ЄЕП відповідає довгостроковим інтересам, як Росії так і України, значно полегшуючи рішення пріоритетних стратегічних проблем, які стоять перед обома країнами", - відмітив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...