Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС пообіцяв Україні підготуватися до її вступу

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 16:20

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу відзначає, що Європейський Союз хоче наблизити Україну до себе і в майбутньому вона має право розраховувати на членство в ЄС.

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції в Гельсінкі після завершення Десятого самміту Україна-ЄС, відповідаючи на питання, чому сьогодні на порядку денному не стоїть питання про членство України в Євросоюзі.

"Ми хочемо наблизити Україну до Євросоюзу і ми вітаємо це бажання України наблизитися до ЄС, ми розуміємо стратегічну мету України", – сказав Баррозу.

Безпосередньо на питання він відповів, що членство України в ЄС не входить до порядку денного з двох причини: "Україна не готова. Ми не готові".

Баррозу відзначив, що потрібно бути чесними і сказати, що Україна повинна ще здійснити низку реформ. "Наші країни-члени також ще не готові взяти до себе ще одного члена", – сказав він.

Однак, за його словами, це не є негативним сигналом, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Навпаки, ми хочемо заохотити Україну продовжити економічні, інституційні, політичні реформи. Усі країни Європи, включаючи, звичайно, Україну, якщо вони виконують критерії членства, вони мають право подати на членство", – відзначив Баррозу.

За його словами, на сьогоднішньому самміті мова не йшла про те, яким буде це майбутнє. "Просто ми говоримо про те, що в даний момент стоїть на порядку денному", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...