Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ вирішила поділити корупцію з МВС

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 17:39

Служба безпеки України пропонує розмежувати функції правоохоронних органів у боротьбі з корупцією.

Про це по закінченні колегії СБУ, на якій розглядалися питання боротьби з корупцією, сказав заступник голови СБУ Валерій Підболячний.

"На жаль, у нас сьогодні є дублювання в роботі правоохоронних органів, зокрема з Міністерством внутрішніх справ України... є сенс говорити про необхідність чіткого розмежування наших функцій", - сказав він.

За його словами, необхідно, щоб у компетенції СБУ було розслідування тільки корупційних проявів чиновників вищого рівня, у тому числі й суддів.

"СБУ - це правоохоронний орган спеціального призначення, тому свої зусилля у боротьбі з корупцією СБУ необхідно зосередити винятково на таких напрямках: викриття протиправних дій тільки високопоставлених чиновників центральних і місцевих органів влади, судів і прокуратури, правоохоронних і контролюючих органів", - сказав Підболячний.

"Мета - уникнути розпилення зусиль і дублювання функцій між правоохоронними органами", - додав він.

За словами Підболячного, одна з найбільш розповсюджених форм корупції - з боку судової галузі влади.

"Є всі підстави говорити, що за більш чіткої координації можна значно підсилити протидію", - сказав заступник голови СБУ.

Він відзначив, що цього року за хабарництво засуджені троє суддів.

Один з каналів інформації про корупційні дії суддів, за словами Підболячного, - звернення громадян.

Відповідаючи на питання про те, що заважає більш ефективній протидії корупції в судовій системі, заступник голови СБУ зазначив недосконалість чинного законодавства, а також необхідність проведення судової реформи.

За інформацією прес-центру СБУ, на закритій колегії служби, яка відбулася в п'ятницю, крім питань протидії корупції також ухвалювалися рішення удосконалення роботи, що стосуються СБУ.

Зокрема, на колегії відзначалося, що необхідно підсилити інформаційно-аналітичну складову роботи СБУ.

Так, за інформацією прес-центру, на колегії відзначалося, що корупція як негативне явище "продовжує створювати загрозу національній безпеці та підриває авторитет державних органів".

"За рахунок корупції харчується організована злочинність, зокрема економічна, оскільки вона збільшує масштаби тіньової економіки", - відзначили в СБУ.

У прес-центрі також підкреслили, що окремі угруповання і клани одержують можливість впливу на владні структури для реалізації власних інтересів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування