Мороз пророкує собі велике майбутнє

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 18:09

Голова Верховної Ради Олександр Мороз бачить у майбутньому Соціалістичну партію провідною політичною силою.

Таку думку він висловив студентам у ході відвідування юридичного факультету Київського національного економічного університету.

"Ми (СПУ) через кілька турів виборів будемо провідною політичною силою, тому що це характерно і властиво для європейських країн", - відзначив він.

За його словами, близько 70% населення України вважають актуальними принципи, які сповідує СПУ. У зв'язку з цим, відзначив він, головне завдання партії - "поєднати бажання людей і представництво партії в суспільстві".

У той же час, він відмовився коментувати впливовість у суспільстві такої політичної сили як "Наша Україна".

"Я не буду коментувати її (впливовість партії "Наша Україна")", - сказав він.

У той же час, лідер СПУ назвав впливовою політичною силою Партію регіонів: "Партія регіонів - вона, звичайно, впливова політична сила, але вона структурувалася так, як БЮТ і "Наша Україна" і тому цей вплив - тимчасового характеру", - підкреслив він.

Мороз не виключив, що в майбутньому Україна може перейти на парламентську форму правління.

"Практика управлінська буде сприяти тому, щоб ми перейшли до парламентсько-президентської форми правління. Можливо згодом і до парламентської (форми правління), це теж відкидати не можна", - відзначив він.

На питання про НАТО Мороз сказав, що сьогодні членство в НАТО Україні нічого не дасть.

"Сьогодні членство в НАТО Україні нічого не дає. До речі, керівництво НАТО не хоче сьогодні розглядати це питання (вступ України в Альянс)", - сказав глава парламенту.

Мороз також вважає, що у питанні про примирення ветеранів Великої Вітчизняної війни і воїнів УПА не слід поспішати.

"Давайте поки що не будемо прискорювати цей процес (примирення воїнів УПА і ветеранів Великої Вітчизняної війни)", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування