Бродський дізнався, що Черновецький тисне на підлеглих Луценка

Субота, 28 жовтня 2006, 12:18

Член фракції БЮТ у Київраді Михайло Бродський заявляє про тиск на правоохоронні органи з метою запобігти розслідуванню корупційних діянь депутата Київради від Блоку Леоніда Черновецького Ігоря Лаврова.

У своїй заяві, розповсюдженій у суботу, Бродський стверджує, що заступник генпрокурора Ренат Кузьмін вимагає від начальника київської міліції Віталія Яреми передати з МВС до Генпрокуратури розслідування справи Лаврова.

"Туди (до Голосіївського райвідділу міліції) одразу з метою тиску на правоохоронні органи прибув лідер фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький, а сам Черновецький почав пресувати Віталія Ярему", - розповідає Бродський.

"Ярема про затримання Лаврова поінформував міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, про це мені розповів сам Луценко під час телефонної розмови", - стверджує він.

"Переконавшись у безперспективності тиску на Ярему, Черновецький підключив до противправних дій свого друга Рената Кузьміна, якого нещодавно хотів просунути на посаду прокурора Києва і який нині працює заступником генерального прокурора. Про те що Кузьмін – друг Черновецького, мені колись говорив сам Черновецький", - заявляє Бродський.

"І от тепер не в службу, а в дружбу Кузьмін вимагає від МВС справу Лаврова з однією метою – аби її замилити", - стверджує він.

Бродський вимагає від генпрокурора Олександра Медведька припинити втручання свого підлеглого Кузьміна у справу Лаврова, "яке в даному випадку може здійснюватися лише в інтересах Черновецького".

Із відповідними зверненнями із закликом взяти справу під особистий контроль та приділити їй належну увагу Бродський в суботу зранку звернувся до Медведька, голови МВС Юрія Луценка, а також до президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Януковича, голови Верховної Ради Олександра Мороза, лідера опозиції Юлії Тимошенко, координатора парламентської більшості Раїси Богатирьової.

Як повідомлялося, у п’ятницю Лаврова було затримано при отриманні хабара в розмірі 1,5 тисячі доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...