Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко думає, що "Наших Україн" буде дві

Субота, 28 жовтня 2006, 13:02

Заступник керівника фракції БЮТ у парламенті Микола Томенко не виключає, що партія "Народний Союз "Наша Україна" може розколотись на партію "Секретаріату президента" та нову націонал-демократичну організацію.

На прес-конференції у Чернівцях він заявив, що нинішня концепція, запропонована командою Секретаріату президента означає, що буде створюватися партія "Секретаріату президента".

"Я вважаю, що це буде ще більша помилка, ніж, умовно кажучи, "партія влади" на чолі з Віктором Ющенком. Тому, що партія Секретаріату в силу різних обставин створить проблему не тільки серед широкого загалу виборців, а й серед багатьох чесних, професійних людей, які є у "Нашій Україні" і які пройшли непростий революційний шлях", - сказав Томенко.

На його думку, якщо така тенденція збережеться, то можливість появи двох партій на базі нинішньої НСНУ "стане цілком вірогідною".

"Тоді виникне партія "Секретаріату президента", інша – нова національно-демократична партія, яка відпочкується від нинішньої "Нашої України",- додав Томенко.

"Якщо все піде по такому шляху, то, умовно кажучи, партія президента буде у коаліції нинішньої парламентської більшості, а нова - друга партія - буде в опозиції", - сказав він. За його словами, це в значній мірі буде адекватним поділу фракції "Наша Україна".

Томенко висловив думку, що виступ президента Віктора Ющенка на з'їзді "Нашої України" означає, що він не лише підтримує ідею створення партії "Секретаріату президента", а й підтримує ідею співпраці з урядом Віктора Януковича і антикризовою коаліцією.

"Це не виграшні і неправильні для президента речі. Тим, що Ющенко був і залишається почесним головою партії означає також, що він автоматично перекидає на себе більшу відповідальність людини, яка буде цей партійний процес завершувати", - сказав Томенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування