Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гайдук віддасть весь бізнес закордон

Субота, 28 жовтня 2006, 14:15

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Віталій Гайдук має намір передати всі свої бізнес-активи в управління однієї з міжнародних компаній.

"Що стосується поділу бізнесу і влади, тобто тих вимог, що існують на цей рахунок, то я виконаю всі", - сказав він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Зараз проводиться тендер, у ході якого буде обраний один зі світових брендів, до якого перейде управління всіма моїми активами й активами членів моєї родини. Це питання вирішиться протягом десяти днів", - повідомив Гайдук.

Він також підкреслив, що його нова посада в РНБО "не має відношення до жодної з партій". "Площадка РНБОУ не буде, як я і заявляв, мати політичного забарвлення", - сказав він.

"ІСД не являє собою дійну корову і працює за законами бізнесу. Корпоративний ресурс на партійні проекти в нас не передбачений", - додав Гайдук.

"Але в ІСД є акціонери і вони, як окремо узяті особистості, одержуючи доходи від бізнесу, мають право самостійно розпоряджатися особистими коштами. Я не готовий сказати, наскільки мої партнери виявляться готові брати участь у політичному житті", - сказав у той же час він.

Гайдук також висловив думку, що потреба в новому політичному проекті "уже дозріла, причому скоріше не в політиків, а в суспільства".

"Але шапкозакидацьки до цього процесу ставитися не можна. Крім того, процес створення нового проекту, на мій погляд, повинен починатися не з лідера, а з серйозного громадського руху. Нові особи, нова ідеологія, нові підходи", - вважає він.

Гайдук обіймає посаду секретаря РНБО з 10 жовтня цього року. З 2004 року - голова наглядової ради ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського", президент консорціуму "Індустріальна група", утвореного компанією Arcelor і корпорацією "Індустріальний союз Донбасу". У 2002 - 2003 роках був віце-прем'єром з питань промисловості і ПЕК в уряді Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...